ישנן הרבה סטיגמות לגבי עיקור כלבות. חלק טוענים שאם מעקרים את הכלבה, היא נשארת קטנה יותר וחלק טוענים את ההיפך. אז מה באמת קורה שם?
כשהכלבה נמצאת בבטן אמה. השלד הוא סחוס (גמיש יותר)- דבר המסייע בתהליך הלידה. כשנולדים, השלד הוא סחוסי, ועם הזמן השלד עובר תהליך של התגרמות. מי מבינכם שמכיר קצת ביולוגית, נפרט טיפה יותר: תהליך התגרמות (הפיכת הסחוס לעצם) מתחיל במרכז הדיאפיזה ע"י אוסטאובלסטים, כתגובה לטריגר הורמונאלי.
יצירת מרכז התגרמות, אליו מגיעים כלי דם, אוסטאובלסטים נוספים ואוסטאוקלסטים, התגרמות היקפית וכלפי האפיפיזות. התגרמות לוחית הגידול: גיל 8-9 חודשים בכלב קטן, 12-14 חודשים בכלב גדול. כשמופרשים הורמוני גדילה מתחיל להיווצר תהליך של התגרמות (של הפיכת סחוס לעצם).
התאים שיוצרים ומעכלים- מגיעים לעצמות ב3 אזורים (לקצוות ולאמצע)- כשהם מתחילים להפריש את הסידן, הזרחן והגלוקן הוא מתקשה ומתחיל להפוך לגרמי- לעצמות. אצל החיה הצעירה נשאר אזור בקצוות שהוא סחוסי= לוחית גידול. בתקופה הראשונה שלאחר הלידה, מתקיים תהליך גדילה מהיר, עם הזמן הוא מואץ ונעלם כליל.
נקבות בטבע מפסיקות לגדול קודם בגלל האסטרוגן שלהם, המפסיק את פעילות לוחית הגידול- ברגע שהיא נסגרת, העצם לא מתארכת יותר. כשמעקרים כלבות, האסטרוגן אשר צונח לאחר העיקור יפסיק- דבר הימנע את סגירת לוחיות הגידול ויגרום להתמשכות הגדילה. לבסוף, הלוחית תיסגר. אך הכלבה אשר זכתה בפעילות לוחית הגידול למשך זמן ארוך יותר- ככל הנראה, תהייה גדולה יותר.
*עיקור הינו הליך רפואי שמטרתו למנוע מאדם או מבעל חיים מסוים את היכולת להתרבות.
**הנ"ל לא מתייחס למקרים חריגים**
***אין להחליט האם לעקר או לסרס את כלבכם בעקבות כתבה זו, וחובה להיוועץ עם וטרינר בנושא.